Skuggvarg av Frida Skybäck

Skuggvarg av Frida Skybäck är utgiven av Bokförlaget Polaris. Boken är den tredje, fristående delen om poliserna Fredrika Storm och Henry Calment. Martin Zenberg är vd för BubbleBuy, ett techbolag som har utvecklat en app där shopping optimeras. När 25-åriga Isabelle Karlsson försvinner blir det polisutredarna Fredrikas och Henrys uppgift att försöka reda ut vad som kan ha hänt. När utredarna upptäcker att Isabelle varit på BubbleBuys releasefest för en ny version av appen blir det en snårig jakt på sanningen. Boken var så otroligt spännande att jag försvann helt in i den, både när det gällde utredningen och Fredrikas och Henrys privatliv. Universitetsmiljön är mystisk och mytomspunnen och jag njöt när jag läste om den. Tack för boken Frida och Bokförlaget Polaris!

Martin Zenberg är vd för BubbleBuy, ett techbolag som har utvecklat en app där shopping optimeras. Företaget omsätter flera miljarder och Martin har lovat att företaget ska ligga kvar i Lund även om de skulle bli uppköpta. När 25-åriga Isabelle Karlsson försvinner blir det polisutredarna Fredrika Storms och Henry Calments uppgift att försöka reda ut vad som kan ha hänt. Isabelle pluggar på Sociologiska intuitionen och när hon inte dök upp på en middag hos sin mamma anmäldes hon försvunnen. När utredarna upptäcker att Isabelle varit på BubbleBuys releasefest för en ny version av appen blir det en snårig jakt på sanningen. Fredrikas privatliv svajar på många plan och Henry träffar sin gamla kärlek Vendela som har sin dotter med sig.

Skuggvarg är den tredje, fristående boken om poliserna Fredrika Storm och Henry Calment. Den första boken Svartfågel och den andra boken Järnblomma kan du läsa om här i Bokluckan. Du kan även läsa om böckerna De rotlösa och Bokskåpets hemlighet i Bokluckan. Frida är född 1980 och hon bor i Lund med sin man och två döttrar. Frida är nu författare på heltid men var tidigare gymnasielärare i språk och historia.

Skuggvarg var så otroligt spännande att jag försvann helt in i den, både när det gällde utredningen och Fredrikas och Henrys privatliv. Letandet efter Isabelle och allt som händer kring BubbleBuy har många vändningar och sidospår som ger ytterligare spänning till handlingen. Universitetsmiljön är mystisk och mytomspunnen och jag njöt när jag läste om den. Gamla universitet har många studentföreningar där det ingår ritualer och traditioner som har utförts i hundratals år, vilket skapar rykten och många vill vara en del av gemenskapen. Jag tycker det är otroligt intressant att läsa om slutna sällskap och jag skulle kunna grotta ner mig i ämnet väldigt länge. Frida har gjort en gedigen research och är kunnig i ämnet, så jag bara njöt.

Jag tycker att Frida väver in hur det kan finnas maktstrukturer överallt, allt ifrån i hemmet till på gamla institutioner. Det är intressant att fundera kring hur det har blivit så och varför det fortsätter i modern tid. Jag funderade också en hel del på vad lojalitet innebär och vad det kan göra med oss i olika sammanhang. Det finns mycket att reflektera över men jag vill också nämna huvudkaraktärerna Fredrika och Henry.

Deras liv är både intressant och en smula nervöst att följa. Fredrikas impulsivitet är både en fördel och en nackdel och ibland är det tur att hon har personer i sin omgivningen som försöker stoppa henne. Henrys ordnade och uppstyrda liv ruskas om i Skuggvarg vilket gör gott för honom och livar upp läsningen för mig. Jag längtar redan till nästa del i serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *