En tid för allt av Malin Letser

En tid för allt av Malin Letser är utgiven av LB Förlag. I början av sommaren flyttar Lovisa och Jennie in i en andrahandslägenhet på Södermalm i Stockholm . Lovisas man har träffat en annan och hon tvingas flytta. Jennie har själv valt att lämna sin man. I samma hus bor Alexandra som är ensamstående med sin nyfödda bebis. Det blir en omvälvande sommar där självrannsakan, ilska och nyfunna sanningar kryddar tillvaron. Jag trivdes med Lovisa, Jennie och Alexandra. Det kändes som jag förlorade tre vänner när boken var slut. Boken bjuder på en hel del igenkänning, flera skratt, en del ont-i-magen-situationer och mycket värme. Tack för boken Malin och LB Förlag!

I början av sommaren flyttar Lovisa och Jennie in i en andrahandslägenhet på Södermalm i Stockholm. De hyr lägenheten av en gemensam vän men i övrigt känner de varandra inte så väl. Lovisas man har träffat en annan och hon tvingas flytta och ha delad vårdnad om dottern. Hennes tillvaro rasar, allt har tidigare kretsat kring äktenskapet och den lilla familjen. Jennie har själv valt att lämna sin man och att ha delad vårdnad om tonårsdottern. Hon känner att äktenskapet har stagnerat och önskar något mer av livet. I samma hus bor Alexandra som är ensamstående med sin nyfödda bebis. Pappan till barnet valde att lämna Alexandra och han har inte varit närvarande sedan dess. Det blir en omvälvande sommar där självrannsakan, ilska och nyfunna sanningar kryddar tillvaron.

Malin är född 1985, bor i Stockholm med sina två döttrar och arbetar som journalist. Hennes debutbok Brevet till Alice kom 2019. Den andra boken heter Ett bloss i Barcelona och En tid för allt är hennes tredje roman.

Jag trivdes med Lovisa, Jennie och Alexandra. De har olika inställningar till livet men de är alla varma och öppna personer, om än på sitt eget sätt. De lär av varandra även om de ibland blir irriterade. Jag tyckte verkligen om att läsa om relationerna i boken. Det kändes som jag förlorade tre vänner när boken var slut. Det får gärna komma en uppföljning så jag får fortsätta att följa deras liv.

Boken bjuder på en hel del igenkänning, flera skratt, en del ont-i-magen-situationer och mycket värme. Malin lyckas få in vardagslivet så jag känner igen mig samtidigt som hon får med de dråpliga, festliga och lustiga delarna. Karaktärerna försätter sig ibland i situationer där jag bara vill gömma mig bakom en kudde och blunda. Och det är ju så livet är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *