Medaljmorden av Caroline & Joakim Reichard

Medaljmorden av Caroline & Joakim Reichard är utgiven av Lind & Co. Boken är den första, fristående delen i serien om utredarna vid Solnapolisen och det är författarparets debutbok. Pysse Berglund, Mona Jansson, Erik Selenius och deras kollegor på Grova Brott utreder ett mord som begåtts vid ett motionsspår i Ursviksskogen i Sundbyberg. Det är en ung kvinna som mördats och fått en medalj fastnålad på sitt nakna bröst. När det sker ytterligare ett mord där en medalj är fastnålad förstår utredarna att de jagar en seriemördare. Wow, vilken debut! Boken är spännande från första sidan, miljöerna är välbeskrivna, karaktärerna är intressanta att följa och handlingen har flera vändningar som ökar spänningen. Tack för boken Caroline, Joakim och Lind & Co!

Pysse Berglund, Mona Jansson, Erik Selenius och deras kollegor på Solnapolisens Grova Brott utreder ett mord som begåtts vid ett motionsspår i Ursviksskogen i Sundbyberg. En man som rastar sin hund hittar kvinnan, som bara har trosor på sig, upplagd på en stenhäll med mossa. Det är en ung kvinna som mördats och fått en medalj fastnålad på sitt nakna bröst. Mannen med hunden kan identifiera henne direkt eftersom de är grannar. När det sker ytterligare ett mord där en medalj är fastnålad förstår utredarna att de jagar en seriemördare. Det är en seriemördare som av oklara skäl fäster medaljer på sina offer.

Medaljmorden är den första, fristående delen i serien om utredarna vid Solnapolisen och det är författarparet Caroline och Joakims debutbok. Paret har fyra barn och en fransk bulldog som heter Frans Bertil von Tasseman. De skriver att de delar kärleken för äventyr, matlagning och lakrits. Att de har sina rötter i Solna och Sundbyberg märks tydligt i boken och de känner till miljöerna som de beskriver väldigt väl. I debutantbloggen berättar de att intresset för det mystiska, morbida och blodiga alltid har funnits.

Wow, vilken debut! Jag får en känsla av att Caroline och Joakim har läst och tittat på många deckare och thrillers och har förmågan att plocka ut det bästa av allt de har konsumerat. Språket flyter på och hjälper till att skapa spänning, kapitlen är korta vilket gör att tempot hålls uppe och perspektiven byts mellan karaktärerna på ett spänningshöjande sätt.

Medaljmorden är spännande från första sidan. Läsaren kastas direkt in i hur mördaren väntar in sitt första offer. Miljöerna är välbeskrivna och även om jag inte har varit i Solna och Sundbyberg med omnejd så kan jag föreställa mig hur det ser ut när jag läser. Karaktärerna är intressanta att följa och jag gillar deras egenheter som kommer fram på flera sätt. Det finns flera karaktärer med livsöden som är intressanta att läsa om och relationerna spelar stor roll i boken. Handlingen har flera vändningar som ökar spänningen och brotten knyts ihop snyggt i slutändan. Det var väldigt trevligt att få ett fotografi med en hälsning från författarparet och jag hoppas att nästa bok snart kommer!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *