Portal av Arne Dahl

Portal av Arne Dahl är utgiven av Novellix. Boken ingår i boxen Mellan sanning och konsekvens – Fyra deckarnoveller. Stora summor pengar flyttas mellan olika konton. Det är svårt att hitta var pengarna kommer ifrån. Det rör sig om stora summor som skulle kunna förändra länders förutsättningar. En internationell polisinsats slår till runt hela världen och arton människor grips. De gripna verkar inte kunna bringa klarhet i vad som händer. Boken är en kort och intensiv novell där ekonomisk brottslighet kastar läsaren in i en jakt på förövare som ständigt glider undan. Det är spännande och det känns obehagligt verkligt i ett sinnrikt upplägg. Tack för boken Arne och Novellix!

Stora summor pengar flyttas mellan olika konton. Det är svårt att hitta var pengarna kommer ifrån. När pengarna upptäcks flyttas de vidare innan det går att lokalisera vem som gör överföringarna. Det rör sig om stora summor som skulle kunna förändra länders förutsättningar. Människor skulle kunna mättas och fattigdom skulle kunna försvinna. En internationell polisinsats slår till runt hela världen och arton människor grips. De gripna verkar inte kunna bringa klarhet i vad som händer. De verkar heller inte kapabla till att utföra så avancerad ekonomisk brottslighet.

Arne Dahl är en pseudonym för Jan Arnald. Han är född 1963.  Arne Dahl har skrivit fler än tjugo kriminalromaner i flera olika serier. Debutboken Ont blod kom 1998 och den är den första boken av elva i sviten om A-gruppen.  Novellix har gett ut novellerna Migrän 2016, Migraine 2019 och Portal som kom 2024. Portal ingår också i boxen Mellan sanning och konsekvens – Fyra deckarnoveller.

Portal är en kort och intensiv novell där ekonomisk brottslighet kastar läsaren in i en jakt på förövare som ständigt glider undan. Jag tycker verkligen om Novellix format på novellerna, en liten bok med korta men genomtänkta och välformulerade noveller. Det är inte självklart att noveller är bra, det krävs skicklighet för att få ihop alla delar på en så begränsat utrymme.

Eftersom det är en deckare är det viktigt för mig att handlingen verkligen är spännande. Jag vill kunna följa händelserna och lära känna karaktärer och miljöer och det får jag göra i Portal. Det är spännande och det känns obehagligt verkligt i ett sinnrikt upplägg. Och vi vet ju alla att verkligheten överträffar dikten, så vem vet, detta kanske kommer att hända…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *