De förblindade av Katarina Wilk

De förblindade av Katarina Wilk är utgiven av Ordberoende Förlag. Boken är den första delen i trilogin Den tredje dimensionen. Clara von Essen är psykolog. Hon har separerat från Jesper efter många år tillsammans. Efter att ha fått kontakt på Tinder bestämmer sig Clara för att träffa en man som verkar trevlig. Allt känns fantastiskt och hon är säker på att hon har funnit den rätte. Clara har en egen psykologmottagning och en dag får hon en underlig kvinnlig patient. Kvinnan är obehaglig men samtidigt sårbar. Det här är en riktigt bra psykologisk thriller. Manipulation, maktmissbruk och våld i nära relationer blandas med starka karaktärer och en oväntad utveckling i handlingen. Tack för boken Katarina och Ordberoende Förlag!

Clara von Essen är psykolog. Hon har separerat från Jesper efter många år tillsammans. De har dottern Maya och fortsätter att ha en god relation och finnas där för varandra även efter separationen. Efter att ha fått kontakt på Tinder bestämmer sig Clara för att träffa en man som verkar trevlig. Allt känns fantastiskt och hon är säker på att hon har funnit den rätte. De hörs av hela tiden och de ses allt oftare. Clara har en egen psykologmottagning och en dag får hon en underlig kvinnlig patient. Kvinnan är obehaglig men samtidigt sårbar. Det är en utmaning att hjälpa henne men Clara känner att hon når kvinnan och kan stötta henne.

Katarina har skrivit två skönlitterära böcker tidigare. Handlingen i De förblindade bygger på Katarinas egna erfarenheter. Hon hamnade i en destruktiv relation där hon blev manipulerad och isolerad av mannen. Katarina har arbetat som journalist, copywriter och chefredaktör. De förblindade är den första delen i trilogin Den tredje dimensionen.

Det här är en riktigt bra psykologisk thriller. Manipulation, maktmissbruk och våld i nära relationer blandas med starka karaktärer och en oväntad utveckling i handlingen. Katarina beskriver i handlingen hur lätt det är att fastna i ett förhållande där kärleken är blind för manipulation och isolering. Hon visar att det är något som kan hända alla. Flera av karaktärer i boken är intressanta och aningen obehagligt att följa. Det finns mycket att fundera kring i handlingen; varför ser inte Clara varningstecknen trots att hon är psykolog, kan ett offer också utnyttja situationen emellanåt, hur kan personer runt de manipulativa personerna låta allt fortsätta………?

När jag läste boken låg det en obehaglig känsla strax under huden hela tiden, en känsla som jag inte kunde skaka av mig. Jag hoppas att jag har förmågan att upptäcka om jag själv eller någon i min närhet är i ett förhållande som innehåller något av det Clara blev utsatt för. Samtidigt vet jag att det ligger i själva problemet att det inte upptäcks, och det gör mig sorgsen och arg. Det ska bli intressant att läsa nästa del i trilogin Den tredje dimensionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *