Bröllopsmordet i Cornwall av Fiona Leitch

Bröllopsmordet i Cornwall av Fiona Leitch är utgiven av HarperCollins Nordic. Det är den första delen i deckarserien Mat och mord i Cornwall. Jodie ”Nosey” Parker flyttar tillbaka till Cornwall efter att ha arbetat som polis i London. Hon vill komma ifrån sin exman och få en lugn tillvaro så hon flyttar, slutar som polis och startar en cateringfirma. När hon träffar en gammal vän får hon sitt första jobb som kock, på ett bröllop. När den blivande bruden försvinner faller Jodie in i sin gamla roll som polis, vilket inte uppskattas av ortens riktiga polis. Boken är en snillrik deckare som utspelar sig i en idyllisk omgivning och jag gillar humorn som ständigt finns i bakgrunden. Tack för boken HarperCollins Nordic!

Jodie ”Nosey” Parker flyttar tillbaka till Cornwall efter att ha arbetat som polis i London. Hon och dottern Daisy packar ihop sina saker och åker till Jodies hemby och det nya huset. Jodie vill komma ifrån sin exman och få en lugn tillvaro så hon flyttar, slutar som polis och startar en cateringfirma. Exmaken Richard är också polis och när han var otrogen fick Jodie nog. Eftersom matlagning varit en passion för Jodie passar hon på att starta en egen cateringfirma. När hon träffar sin gamle vän Tony Penhaligon får hon sitt första jobb som kock, på hans bröllop. När den blivande bruden Cheryl försvinner faller Jodie in i sin gamla roll som polis, vilket inte uppskattas av ortens riktiga polis, den snygge kriminalinspektören Withers.

Fiona är författare, tedrickare och kattslav, enligt henne själv. Hon skriver mysdeckare eller cosy crime som det heter på engelska. Bröllopsmordet i Cornwall är den första delen i deckarserien Mat och mord i Cornwall.

Bröllopsmordet i Cornwall är en snillrik deckare som utspelar sig i en idyllisk omgivning och jag gillar humorn som ständigt finns i bakgrunden. Cornwall som ligger i sydvästra England är känt för sina dramatiska kustlinjer och branta klippor och landskapet ramar in handlingen på ett charmigt sätt. Jag tycker om Jodie som karaktär. Boken är skriven i jag-form och Jodies humor och tankar är väldigt underhållande. Jag tycker också om Daisy, Jodies dotter, hon är en mogen och uppmärksam tjej som ser igenom många situationer. Jag hoppas att fler böcker i serien översätts och ges ut i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *