Mord i kräftornas tid av Anna Ihrén

Mord i kräftornas tid av Anna Ihrén är utgiven av LB Förlag. Boken är den första i den nya deckarserien Skärgårdspolisen. Bill och Vendela är skärgårdspoliser i Bohuslän. När en ung kvinna hittas död i en vik arbetar de hårt för att hitta den som är skyldig. Bill är nyskild och han och dottern Freja bor på Lilla Tornö, hos Bills mamma. Freja får svårt att behålla sina gamla vänner på fastlandet och Bill sörjer sitt äktenskap. Jag tyckte väldigt mycket om boken. Trots mordet och Bills skilsmässa känns det som en ombonad och mysig deckare tack vare miljön och karaktärerna. Tack för boken Anna och LB Förlag!

Bill och Vendela är skärgårdspoliser i Bohuslän. De är nära vänner och umgås även utanför arbetet. När en ung kvinna hittas död i en vik arbetar de hårt för att hitta den som är skyldig. Deras chef Lydia är driven och leder arbetet med fast hand. Vendelas bror Fred är släktforskare och tycker om att sammanställa släktträd, även när det gäller personer i ett mordfall. Bill är nyskild och han och dottern Freja bor på Lilla Tornö, hos Bills mamma. Freja får svårt att behålla sina gamla vänner på fastlandet och Bill sörjer sitt äktenskap. Vendela är ett stöd för Bill och Freja och hon bjuder in dem till sin bror Fred för att alla ska få skingra sina tankar.

Anna har skrivit deckarserien Morden på Smögen tidigare. Du kan läsa om Julmord i skärgården här i Bokluckan, det är den femte boken i serien. 2021 debuterade Anna som barnboksförfattare med serien om Stellas och Johns detektivbyrå. Hennes böcker har översatts till sju språk och sålt över en halv miljon exemplar. Mord i kräftornas tid är den första boken i den nya deckarserien Skärgårdspolisen.

Jag tyckte väldigt mycket om boken. Språket är lättillgängligt och det gick fort att läsa boken. Trots mordet och Bills skilsmässa känns det som en ombonad och mysig deckare. Det är mycket tack vare miljön som beskrivs målande, jag kunde känna vinden i håret, saltet i vattnet och jag blir väldigt sugen på att uppleva mareld. Jag tyckte om att läsa om Bill, Freja och farmor Solweig. Solweigs omsorger och Bills ständiga pussel med att få tillräckligt med tid för Freja på grund av jobbet, gjorde att jag kände mig nära den lilla familjen.

Frejas utsatthet i skolan och problemen som hon hamnade i för att hennes föräldrar skilt sig, känner jag igen hos elever jag haft i skolan. Jag kände lite extra för Freja och situationen hon hamnade i. Det är många vardagliga händelser och problem som vävs in i handlingen. Sen måste jag säga att jag verkligen gillar Fred, osäkre och folkskygge Fred som har en fantastisk trädgård och bakar som en Gud. Det ska bli roligt och spännande att följa serien Skärgårdspolisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *