Den försvunna bruden av Felicity York

Den försvunna bruden av Felicity York är utgiven av HarperCollins Nordic. Handlingen i boken baseras på verkliga händelser och verkliga personer och den utspelar sig 1826 i Cheshire i nordvästra England. Ellen Turner, arvtagerska från Pott Shrigley, luras in i ett tvångsäktenskap med Edward Gibbon Wakefield. Ryktena säger att Ellen rymt för att gifta sig. Hennes far, som inte tror på ryktena, har bestämt sig för att hämta hem Ellen och ställa de ansvariga till svars. Det här är en fascinerande och spännande bok som beskriver en tid då kvinnor betraktades som ägodelar. Hjälten i boken är helt klart Ellens far! Tack för boken HarperCollins Nordic!

År 1826 i Cheshire i nordvästra England luras Ellen Turner, arvtagerska från Pott Shrigley, in i ett tvångsäktenskap med Edward Gibbon Wakefield. Familjen Turner har kämpat hårt för att ta sig uppåt i de aristokratiska kretsarna. William Turner har arbetat sig upp från att vara en fattig pojke från Blackburn till att utnämnas till High Sheriff av Cheshire. Jane Turner är noga med att deras position ska förbättras och siktar på att dottern Ellen ska gifta sig adligt. När ryktena säger att Ellen rymt för att gifta sig rasar Janes värld. Ellens far tror inte på det som sägs och han har bestämt sig för att hämta hem Ellen och ställa de ansvariga till svars.

Felicity York bor i Lancashire och hon har skrivit flera historiska romaner. Trilogin Storslagna skandaler, där Den försvunna bruden är den första boken, baseras på verkliga societetsskandaler under regencyeran. Regencyeran i Storbritannien varade 1811 till 1820. Perioden kallas så för att kung Georg III var för sjuk för att regera och hans son, den framtida George IV, fungerade som prinsregent. Eran är känd för sina specifika kulturella och sociala särdrag, inklusive mode, arkitektur och litteratur, och är ofta förknippad med författare som Jane Austen.

Handlingen i boken baseras på verkliga händelser och verkliga personer. Jag har läst lite om ”The Shrigley abduction” som inträffade 1827 och i verkligheten var Ellen Turner bara 15 år, i boken är hon 17 år. Shrigley Hall, där familjen Turner bodde, är nu ett hotell och spa. Det ser helt fantastiskt ut och jag sätter upp det på min bucketlist att åka dit!

Den försvunna bruden är en fascinerande och spännande bok. Miljöerna beskrivs så att jag kan föreställa mig alla fantastiska byggnader och landskap. Karaktärerna är personer som har funnits och det märks att Felicity har lagt ner mycket tid på research. Jag får lära känna dem genom olika händelser och situationer och de blir väldigt levande för mig. Handlingen beskriver en tid då kvinnor betraktades som ägodelar och det framkommer på flera sätt. Hjälten i boken är helt klart Ellens far! Att som förmögen man vara villig att riskera familjens anseende för att göra det som vi idag anser vara rätt, är modigt, ädelt och heroiskt. Det ska bli spännande att läsa försättningen på Storslagna skandaler-trilogin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *