Tretton av Steve Cavanagh

Tretton av Steve Cavanagh är utgiven av Norstedts. Hollywoodstjärnan Bobby Solomon anklagas för att ha dödat sin fru och sin säkerhetsvakt. Rättegången på Manhattan i New York beskrivs som århundradets rättegång. Bobby försvaras av advokaten Eddie Flynn, en smågangster som sadlat om. Joshua Kane är en av de tolv som sitter i juryn. Han har en egen agenda och är beredd att gå långt för att genomföra sina planer. Boken är en nervkittlande psykologisk rättegångsthriller med snabba vändningar och oberäkneliga karaktärer där Steve använder ett säreget språk. Jag gillade den och tyckte att spänningen ökade för varje kapitel. Tack för boken Norstedts!

Hollywoodstjärnan Bobby Solomon anklagas för att ha dödat sin fru och sin säkerhetsvakt. Morden var brutala och alla bevis pekar mot Bobby. Rättegången på Manhattan i New York beskrivs som århundradets rättegång. Bobby försvaras av advokaten Eddie Flynn, en smågangster som sadlat om. Trots bevisen tvivlar Eddie på att Bobby är skyldig. Joshua Kane är en av de tolv som sitter i juryn. Han har en egen agenda och är beredd att gå långt för att genomföra sina planer.

Steve Cavanagh är född och uppväxt i Belfast i Nordirland. Han arbetar heltid som författare. Böckerna om Eddie Flynn har vunnit priser och fått mycket uppmärksamhet. I februari 2025 kommer boken Ord mot ord ut, ytterligare en Eddie Flynn-bok. Vad jag hittar finns även Eddie Flynn-böckerna Advokaten, utgiven 2019, och Uppgörelsen, utgiven 2021, på svenska. Jag har inte läst något av Steve tidigare så jag hoppade rakt in i Eddie Flynn-historien, vilket inte var några problem.

Tretton är en nervkittlande psykologisk rättegångsthriller med snabba vändningar och oberäkneliga karaktärer där Steve använder ett säreget språk. Mycket av handlingen utspelar sig i rättegångssalen och Steve lyckas verkligen bygga upp stämningen genom att berätta vad som händer där genom Eddie Flynns och Joshua Kanes ögon, växelvis berättat.

Jag tycker om Eddie Flynn som karaktär, han är oborstad samtidigt som han är skärpt och har en stark känsla för rättvisa. Joshua Kane är en riktigt otäck karaktär som gjorde att jag började titta mig över axeln emellanåt. Jag gillade Tretton och tyckte att spänningen ökade för varje kapitel. Boken känns väldigt amerikansk och den skulle göra sig bra som film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *