Eldjägarna av Mons Kallentoft

Eldjägarna av Mons Kallentoft är utgiven av Bokförlaget Forum. Boken är den nionde om kriminalinspektör Malin Fors. Jag lyssnade på boken som Torsten Wahlund läser. En nioårig pojke hittas mördad i en container och en kvinna hittas död, svårt bränd. Linköpingspolisen har svårt att se samband och jagar sanningen i Qatar, Nepal och på Filippinerna. Malins dotter Tove är i Katmandu på ett barnhem där hon vakar hos en döende pojke. Eldjägarna har en handling som behandlar människosyn och vissa människors cyniska sätt att utnyttja utsatta personer. Jag känner igen Mons sätt att skapa spänning från de tidigare böckerna och jag tycker om att få höra alla karaktärers syn på det som händer.

En nioårig pojke hittas mördad i en container. Han är slagen i huvudet och det visar sig att han kommer från ett trasigt hem. En kvinna hittas död, svårt bränd. Ingen kvinna är anmäld försvunnen men efter ett tips går det att få fram hennes identitet. Linköpingspolisen har svårt att se samband mellan dåden men är övertygade om att det finns. De jagar sanningen i Qatar, Nepal och på Filippinerna, bland fattiga arbetare och samvetslösa arbetsgivare. Malins dotter Tove är i Katmandu på ett barnhem där hon vakar hos en döende pojke.

Mons Kallentoft är journalist och författare. Han är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping. Han har skrivit femton böcker om kriminalinspektör Malin Fors, där handlingen är förlagd till Linköping. Eldjägarna är den nionde delen i serien. Jag lyssnade på boken som Torsten Wahlund läser. Du kan läsa om de åtta första delarna här i Bokluckan; Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer, Vårlik, Den femte årstiden, Vattenänglar, Vindsjälar och Jordstorm. I juni 2024 kom nyheten att Netflix ska göra serie av Malin Fors-böckerna, på franska. Det ska bli spännande att höra Malin prata franska!

Eldjägarna har en handling som behandlar människosyn och vissa människors cyniska sätt att utnyttja utsatta personer. Det finns många som debatterar sportwashing, Mons väver in fotbolls-VM i Qatar och visar på konsekvenserna. Det gör ont att påminnas om hur det ser ut för många människor i världen och jag känner som vanligt ilska och vanmakt inför problematiken. Jag känner igen Mons sätt att skapa spänning från de tidigare böckerna och jag tycker om att få höra alla karaktärers syn på det som händer. Genom att ge alla en röst, ibland också en inre röst, får jag veta anledningen till att en karaktär agerar som den gör. Jag ser fram emot att fortsätta att följa Malin Fors i arbetslivet och i privatlivet i nästa bok, Djävulsdoften!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *