En evighet från dig av Jenny Colgan

En evighet från dig av Jenny Colgan är utgiven av Norstedts. Cormac MacPherson är samordningssköterska i Kirrinfief, en ort bland bergen i närheten av Loch Ness i Skottland. Lissa Westcott har samma titel i en stökig del av London. De ingår i ett tre månader långt utbytesprogram och byter jobb med varandra. Lissa som är van vid Londons tempo har svårt att hitta rätt i Kirrenfief och Cormac förstår inte hur någon kan trivas i Londons stress. De håller kontakten med varandra för att underlätta arbetet men börjar också prata om annat efter ett tag. Det är en härlig feelgoodbok där miljöerna, både i Skottland och i London, är målande och Lissa och Cormac är två personer jag verkligen skulle vilja lära känna. Jag längtar tillbaka till London och blir sugen på att åka till Skottland, precis som det ska var i en bra feelgoodroman!

Cormac MacPherson är samordningssköterska i Kirrinfief, en ort bland bergen i närheten av Loch Ness i Skottland. Han lever ett lugnt liv efter att ha avslutat sin tjänst i armén. Lissa Westcott har samma titel i en stökig del av London där tunnelbanan och nya restauranger är en del av vardagen. Cormac och Lissa ingår i ett tre månader långt utbytesprogram och byter jobb med varandra. De är båda tveksamma till programmet. Lissa som är van vid Londons tempo har svårt att hitta rätt i det lugna Kirrenfief. Cormac förstår inte hur någon kan trivas i Londons stress och hur någon ens kan hitta rätt. De håller kontakten med varandra för att underlätta arbetet men börjar också prata om annat efter ett tag.

Jenny är född i Skottland, 1972. Efter att ha bott i Nederländerna, USA och Frankrike har hon och familjen återvänt till Skottland. Hon ha skrivit ett tjugotal romaner och enbart i Sverige har böckerna sålt över en miljon exemplar. En evighet från dig är den tionde boken som översatts till svenska. Det är den tredje, fristående delen om den lilla skotska byn Kirrinfief. Den andra delen heter Den lilla bokhandeln i hamnen och du kan läsa om den här i Bokluckan. Den första delen, Den lilla bokhandeln runt hörnet, har jag också läst men det var före Bokluckans tid. Det fungerar bra att läsa böckerna fristående, de fokuserar på olika karaktärer, men jag är glad att jag har läst alla tre eftersom det känns som att jag känner hela byn.

Jenny Colgan kan verkligen skriva fantastiska feelgoodböcker och det här är en härlig bok där miljöerna, både i Skottland och i London, är målande. Jag känner tempot i London och lugnet i Skottland. Lissa och Cormac är två personer jag verkligen skulle vilja lära känna. De är otroligt olika men ändå lika när det kommer till det viktiga i livet. Efter att ha tillbringat ganska mycket tid i London kan jag sakna tunnelbanan och människorna, som jag inte uppfattar avvisande som Cormac gör. Skottland känns lockande med sitt lugna tempo, de färgstarka karaktären men det känns också lite skrämmande att alla vet vad alla gör. Jag längtar tillbaka till London och blir sugen på att åka till Skottland, precis som det ska var i en bra feelgoodroman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *