Gökungen av Camilla Läckberg

Gökungen av Camilla Läckberg är utgiven av Bokförlaget Forum. Boken är den elfte i Fjällbackaserien. Henning Bauer är en firad författare som drömmer om att få Nobelpriset i litteratur. Han och hans fru Elisabeth ska ha en stor fest och fira guldbröllop. Den kände fotografen Rolf Stenklo är nära vän till paret men vägrar gå på festen. När han hittas mördad i galleriet där hans nästa stora utställning skulle äga rum får Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation rycka ut. De letar efter gärningsman och motiv bland kända personer med hemligheter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Jag är glad att vara tillbaka i Fjällbacka och få följa Patrik, Erika och de andra där. Boken är lättläst, spännande, engagerande och jag kunde inte sluta läsa!

Henning Bauer är en firad författare som drömmer om att få Nobelpriset i litteratur. Han och hans fru Elisabeth ska ha en stor fest och fira guldbröllop. Deras svärdotter Louise är den som håller i alla trådar när det gäller festen men också när det gäller resten av Hennings liv. Den kände fotografen Rolf Stenklo är nära vän till paret men vägrar gå på festen. Hans fru Vivian trotsar honom och bestämmer sig för att gå på festen ändå. När Rolf hittas mördad i galleriet där hans nästa stora utställning skulle äga rum får Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation rycka ut. Mordet måste ha ägt rum samtidigt som festen och det blir en lång lista med personer som måste höras. Polisen letar efter gärningsman och motiv bland kända personer med hemligheter som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

2003 kom Isprinsessan, den första delen i Fjällbackaserien och Camillas debutbok. När Time magazine listade de hundra bästa deckar- och thrillerböckerna från 1800-talet och framåt hamnade Isprinsessan på listan. Camilla har varit otroligt produktiv utöver Fjällbackaserien. Hon har skrivit böckerna om Faye Adelheim, en trilogi tillsammans med Henrik Fexeus och barnböcker. Utöver alla böcker har Camilla skrivit film och för tv. Det finns mycket mer att skriva om Camillas gärning utöver det hon har skrivit och jag skulle kunna fylla flera sidor med det, men väljer att hålla här.

Gökungen är den elfte i Fjällbackaserien. Jag har läst alla böckerna i serien och har längtat till varje ny del. Alla delarna förutom Isprinsessan står i min bokhylla. Jag lånade ständigt ut Isprinsessan för att jag tyckte den var så bra och nu har jag ingen aning om var den befinner sig men förhoppningsvis är den välläst!

Jag är glad att vara tillbaka i Fjällbacka och få följa Patrik, Erika och de andra där. Det kändes lite som att komma hem och äntligen få veta vad som har hänt med alla. Boken är lättläst, spännande, engagerande och jag kunde inte sluta läsa!

Jag tycker om att två tidsperioder kopplas ihop. För mig var Camillas Fjällbackaserie de första böckerna jag läste som gjorde det. I Gökungen skildrades hbtqi+ -världen på 80-talet och hur Erika försöker lära sig mer i nutid. Jag fascinerades av det och har googlat vidare för att få ytterligare inblick och kunskap om hur det har sett ut historiskt. Jag hoppas på en fortsättning på Fjällbackaserien och jag känner för att se det som filmatiserats av böckerna igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *