Stormfågel av Ann Cleeves

Stormfågel av Ann Cleeves är utgiven av Albert Bonniers Förlag. Boken är den tredje delen i North Devon-serien. Sjöräddningen i den lilla kustbyn Greystone i sydvästra England larmas en stormig morgon. En ensam jolle hittas vid Scully Cove, en mytomspunnen och dramatisk plats. I jollen ligger bygdens äventyrare Jem Rosco, död. Kriminalkommissarie Matthew Venn leder utredningen och teamet försöker få fram fakta vilket inte är lätt i en sammanhållen by. Brotten, miljöerna, karaktärerna och spänningen som byggs upp på ett sätt så att jag känner att jag befinner mig i Greystone, gör att jag inte kan lägga ifrån mig boken. Tack för boken Ann och Albert Bonners Förlag!

Sjöräddningen i den lilla kustbyn Greystone i sydvästra England larmas en stormig morgon. Mary Ford är befälhavare och leder insatsen. En ensam jolle hittas vid Scully Cove, en mytomspunnen och dramatisk plats. Gammalt skrock gör att besättningen läser ramsor för att skydda sig från olyckor i området. I jollen ligger bygdens äventyrare Jem Rosco, död. Han hade återvänt till hembygden för ett tag sen. Kriminalkommissarie Matthew Venn leder utredningen och teamet försöker få fram fakta vilket inte är lätt i en sammanhållen by. Matthew växte upp i en församling som hade ett starkt fäste i Greystone och han kastas tillbaka till det förflutna.

Ann Cleeves är född 1954 och är bosatt i Northumberland i nordöstra England. Ann har bland annat skrivit böckerna som blivit tv-serierna Shetland och Ett fall för Vera. Stormfågel är den tredje delen i North Devon-serien. Jag har inte läst de två första delarna, Albatross och Häger, men hade inga problem med att hoppa in i den tredje. Även Norh Devon-serien har blivit tv-serie, Kommissarie Venn.

Brotten, miljöerna, karaktärerna och spänningen som byggs upp på ett sätt så att jag känner att jag befinner mig i Greystone, gör att jag inte kan lägga ifrån mig boken. Jag älskar engelska kriminalserier och jag tycker Ann får in allt det jag älskar i sina böcker.

Brotten är komplexa och välskrivna och det kommer flera vändningar överraskningar i handlingen. Miljöerna är välbeskrivna och jag älskar det karga och vindpinade. Karaktärerna är intressanta och jag lär känna dem väl. Även om handlingen har en spänning som håller i sig genom hela boken är tempot lugnt och behagligt. En markör som ofta finns med i brittiska kriminaldeckare är klasskillnader och så är fallet även i Stormfågel. Jag har inte sett tv-serien och lägger nu den till min lista att se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *